Een buurt waar wat gebeurt

Buurtskap de Tuunen zoemt van de activiteiten en mooie ideeën voor de buurt. In een paar maanden hebben jullie, als buren, samen erftuinen ingericht en plannen gemaakt voor bijvoorbeeld een klusschuur, sportactiviteiten, een bijenkast en een gevoelstuin. Het is prachtig om zoveel enthousiasme te zien in een nieuwe buurt. Dat houden we graag vast. Daarom willen we jullie helpen met het opzetten van een buurtvereniging. Lees ook meer informatie over het idee van een buurtvereniging in de folder. 

Eerste stap: opzetten bestuur

Iedere buurtvereniging heeft een bestuur nodig van in elk geval drie leden. Een voorzitter, die de vergaderingen leidt. Een secretaris die de vergaderingen mee voorbereidt. En de penningmeester, die op het geld van de buurtvereniging let. Zij ondersteunen de initiatieven in de wijk. Je krijgt als nieuw bestuurder ook een introductie workshop aangeboden. Om te leren wat er bij komt kijken en je maakt kennis met andere bestuurders op Texel. Bekijk hier de 3 vacatures voor meer informatie.

Wil je meer weten? Kom dan naar het informatiemoment

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 19.00 uur organiseren we een informatiebijeenkomst. We kunnen je dan meer vertellen over de bedoeling van de buurtvereniging en om eens van gedachten te wisselen. Omdat we, in verband met de cornona-maatregelen, niet met een te grote groep samen kunnen komen kun je de bijeenkomst live bijwonen, of online. Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst en laat ons weten op welke manier je de bijeenkomst wilt bijwonen. 

Ben jij het nieuwe bestuurslid van de buurtvereniging? Meld je aan!

Meld je hier aan voor een van de bestuursfuncties. Aanmelden kan tot 30 oktober 2020. Daarna plannen we een overleg in met de kandidaten, medewerkers van de gemeente en Woontij. Om kennis te maken en te delen. Wanneer er meerdere kandidaten zijn voor dezelfde functie gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Meld je aan voor de nieuwsbrief