In De Tuunen worden twee 2-onder-1 kap woningen gebouwd. Deze koopwoningen worden door de toekomstige bewoners zelf gebouwd in de vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap*. 

Voortgang

2-onder-1 kap Kadijkserf:
Eind augustus zijn de grote onderdelen van de woningen op dit erf geleverd en in elkaar gezet, waardoor de contouren van de tweekapper zichtbaar zijn. De komende maanden wordt gewerkt aan de afbouw waarbij elektra, warmtepomp en zonnepanelen aangesloten worden en de dakpannen gelegd worden.

2-onder-1 kap Kadijkshuis:
Voor de ontwikkeling van de 2-onder-1 kap op het erf Kadijkshuis is een aannemer geselecteerd. Een van de 2-onder-1 kap woningen is verkocht. De andere 2-onder-1 kap woning wordt te koop aangeboden via Makelaardij Eelman.

 

*Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners zelf gezamenlijk opdrachtgever zijn voor de bouw van hun eigen nieuwbouwproject. Een groep mensen koopt met elkaar bouwgrond van de gemeente Texel en stemt in overleg met elkaar de bouw af, hoe de huizen op het kavel komen te staan, hoe ze eruit zien, wie gaat bouwen. En of er bijvoorbeeld een gezamenlijke schuur komt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Gemeente Texel