Het Knooperf heet voortaan ’t Erf van Burg. Op ’t Erf van Burg komen vrije sector koopwoningen: 17 fraaie en extreem duurzame woningen in een heerlijke landschapstuin. Er is een plan gemaakt dat niet alleen over wonen gaat, maar ook over gezondheid, buitenleven, betrokkenheid, energieopwekking en mobiliteit. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Hoogwaardige architectuur
De woningen zijn van een hoog staaltje architectuur. De vorm van de gebouwen is geïnspireerd op traditionele Texelse gebouwtypologieën, maar dan op een eigentijdse manier. En met oog voor detail, bijvoorbeeld terug te zien in de verfijnde gevellijnen, gebalanceerde overstekken en fraai in het dak geïntegreerde zonnepanelen. De materialen zijn zorgvuldig gekozen en van hoogwaardige kwaliteit.

Extreem duurzaam
De woningen hebben een EPC score van maar liefst -0,5. Dat betekent dat de woningen niet slechts energieneutraal zijn, maar zelfs energie opleveren bij gemiddeld gebruik.

Woonlandschap
Alle woningen zijn onderdeel van een landschapstuin van ruim 5.000 m2 groot. Uitzonderlijk veel ruimte dus! En daarnaast ben je als toekomstige bewoner nog eens mede-eigenaar van een voedselbos.

Planning

Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De bouw van deze woningen start begin 2022 en duurt, afhankelijk van het weer en leveringen van materialen, hopelijk een jaar. Het project wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Kolthof.