Het Knooperf heet voortaan ’t Erf van Burg. Op ’t Erf van Burg komen 15 vrije sector koopwoningen. Ruime, karakteristieke en uiterst duurzame woningen die bewoners zelf kunnen indelen. De woningen zijn verdeeld over vijf gebouwen rondom een autoluw erf. Er is een plan gemaakt dat niet alleen over wonen gaat, maar ook over gezondheid, buitenleven, betrokkenheid, energieopwekking en mobiliteit. 

Type woningen
Rondom een erfplein komen 15 duurzame, karakteristieke woningen geïnspireerd op de traditionele Texelse gebouwtypologieën. De woningen hebben elk een andere uitstraling. De oppervlaktes van de woningen variëren tussen de circa 135 en 170 m2.

Landschapstuin
Wonen in ’t Erf van Burg is wonen in een woonlandschap. Een erf waarin buitenleven centraal staat. Alle woningen hebben een privé buitenruimte en daarnaast een aandeel in de enorme landschapstuin. Zo komt er een eigen ‘voedselbosje’ met fruit- en notenbomen en picknickplekken voor bewoners.

Planning
Op woensdag 24 april was er een informatieavond over ’t Erf van Burg georganiseerd voor geïnteresseerden in de plannen en mogelijke kopers. Naar verwachting start de verkoop van de woningen na de zomer 2019. De bouw van de woningen start ongeveer eind 2019 en worden voor de zomer van 2020 opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de ontwikkelaar om op de hoogte te blijven over de woningen op het ’t Erf van Burg.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelden als geïnteresseerden op de website van ’t Erf van Burg.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Gemeente Texel