Het Knooperf heet voortaan ’t Erf van Burg. Op ’t Erf van Burg komen vrije sector koopwoningen. Ruime, karakteristieke en uiterst duurzame woningen die bewoners zelf kunnen indelen. De woningen zijn verdeeld over vijf gebouwen rondom een autoluw erf. Er is een plan gemaakt dat niet alleen over wonen gaat, maar ook over gezondheid, buitenleven, betrokkenheid, energieopwekking en mobiliteit. 

Type woningen
Rondom een erfplein komen 17 duurzame, karakteristieke woningen geïnspireerd op de traditionele Texelse gebouwtypologieën. De woningen hebben elk een andere uitstraling. De oppervlaktes van de woningen variëren tussen de circa 135 en 170 m2.

Landschapstuin
Wonen in ’t Erf van Burg is wonen in een woonlandschap. Een erf waarin buitenleven centraal staat. Alle woningen hebben een privé buitenruimte en daarnaast een aandeel in de enorme landschapstuin. Zo komt er een eigen ‘voedselbosje’ met fruit- en notenbomen en picknickplekken voor bewoners.

Planning
Momenteel werkt ontwikkelaar KRKTR aan de plan optimalisaties. De beoogde hoogwaardige kwaliteit van de woningen blijft overeind. Ook worden er twee extra woningen toegevoegd aan het plan (17 i.p.v. 15). Die planoptimalisaties vergen nog wat tijd. Momenteel legt de architect de laatste hand aan de aangepaste ontwerpen. Snel daarna volgen de nieuwe beelden.

  • Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de ontwikkelaar om op de hoogte te blijven over de woningen.
  • Het start verkoop moment staat gepland in november 2020.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelden als geïnteresseerden op de website van ’t Erf van Burg.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief