Het Knooperf heet voortaan ’t Erf van Burg. Op ’t Erf van Burg komen vrije sector koopwoningen: 17 fraaie en extreem duurzame woningen in een heerlijke landschapstuin. Er is een plan gemaakt dat niet alleen over wonen gaat, maar ook over gezondheid, buitenleven, betrokkenheid, energieopwekking en mobiliteit. Op 4 februari 2021 is de verkoop van start gegaan. Inschrijven was mogelijk tot 18 februari 2021. 

Hoogwaardige architectuur
De woningen zijn van een hoog staaltje architectuur. De vorm van de gebouwen is geïnspireerd op traditionele Texelse gebouwtypologieën, maar dan op een eigentijdse manier. En met oog voor detail, bijvoorbeeld terug te zien in de verfijnde gevellijnen, gebalanceerde overstekken en fraai in het dak geïntegreerde zonnepanelen. De materialen zijn zorgvuldig gekozen en van hoogwaardige kwaliteit.

Extreem duurzaam
De woningen hebben een EPC score van maar liefst -0,5. Dat betekent dat de woningen niet slechts energieneutraal zijn, maar zelfs energie opleveren bij gemiddeld gebruik.

Woonlandschap
Alle woningen zijn onderdeel van een landschapstuin van ruim 5.000 m2 groot. Uitzonderlijk veel ruimte dus! En daarnaast ben je als toekomstige bewoner nog eens mede-eigenaar van een voedselbos.

Planning
Afgelopen tijd is het plan op een aantal punten nader uitgewerkt. Zo heeft het plan er twee woningen bijgekregen en zijn de houten casco’s vervangen door casco’s van kalkzandsteen en prefab betonnen vloeren. De hoogwaardige architectuur is ongewijzigd gebleven. Afgelopen maand zijn de ontwerpen afgerond. Ook zijn de vrij-op-namen prijzen vastgesteld. Op de vernieuwde website van ‘t Erf van Burg presenteert ontwikkelaar KRKTR het definitieve resultaat.

  • Verkoopperiode: 4 tot en met 18 februari 2021
  • Kijk op www.heterfvanburg.nl voor de online brochure en meer verkoopinformatie.

De huisvestingsverordening die geldt op Texel is voor ‘t Erf van Burg niet van toepassing. De woningen in ’t Erf van Burg horen bij de laatste woningen die hiervan uitgezonderd zijn. Dat betekent dat de kopers van dit project geen huisvestingsvergunning nodig hebben.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief