Verdeeld over verschillende erven komen 100 sociale huurwoningen, waaronder 20 zorgwoningen. Dit aanbod is een ontwikkeling van woningcorporatie Woontij.

 

In De Tuunen vindt ieder zijn plek

De 66 huurwoningen op het Kadijkserf, Tuinerf en Middenerf zijn opgeleverd. Daardoor zijn de huurwoningen op het westelijke deel van De Tuunen allemaal bewoond.  Ook de erftuinen, hagen en paden in dit deel zijn klaar.

Ook op het nieuwe Marserf  (gesitueerd langs de Marsweg) staat een deel van de 10 visserswoningen al klaar. Het is gelukt om, na het faillissement van PlekVoor die deze woningen zou leveren, de woningen die al bijna gereed waren af te bouwen en te plaatsen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de 24 huurwoningen op het Hoekerf, het oostelijk deel van De Tuunen. Een aantal woningen zijn al geplaatst en de andere worden op dit moment in de fabriek gebouwd.

De woningen op het Hoekerf betreffen onder andere 16 zorgwoningen. Een mooie aanvulling in de buurt. Er zijn 10 zorgwoningen bestemd voor ‘Het Huis van Tante Jans’. Vaste zorgmedewerkers bieden hier 24-uurs zorg en begeleiding voor dementerende ouderen die nog zelfstandig wonen. En er zijn 10 zorgwoningen voor ‘De Novalishoeve’, waarvan 6 op het Hoekerf en 4 elders in De Tuunen. Hier kunnen jongeren begeleid wonen. Het team van Novalishoeve helpt ze met huishoudelijke en administratieve taken, of komen langs voor een praatje aan huis.

Het Huis van Tante Jans wordt mede mogelijk gemaakt door de Leader subsidie:

Meld je aan voor de nieuwsbrief