De 6 tiny houses voor het Marserf worden ontworpen door Vereniging CPO De kleine Vos. 

Stand van zaken
De toekomstige bewoners hebben een vereniging van eigenaren opgericht: CPO de Kleine Vos. Op deze manier konden zij ook een subsidie bij de provincie aanvragen. En met succes. Met het beschikbaar gestelde bedrag is het projectplan opgesteld. Samen met de Woonpioniers, die het collectief begeleidt, worden de mogelijkheden maar ook beperkingen voor de bouw verkend en uitgewerkt. Totdat alle eigenaren tevreden zijn. En het plan ook past binnen het ontwerp van het landschap én binnen de toegestane 35m² gebruikersoppervlakte blijft.

Over tiny houses
De tiny houses komen op het Marserf. Een tiny house is een kleine woning met een minimale ecologische voetafdruk. De tiny houses in Buurtskap de Tuunen hebben een bruto footprint van maximaal 40 m2 (GBO, 35 m2.).

Interesse in een tiny house? Meld je aan voor de achtervanglijst
Het collectief zoekt mensen die op een reservelijst willen staan. Mocht één van de mensen in het collectief af moeten haken, dan kan een volgende zijn of haar plaats innemen. Wilt u graag een tiny house bouwen in Buurtskap de Tuunen, én bent u geïnteresseerd in CPO, dan kunt u zich aanmelden voor de achtervanglijst per mail: tinyhousesdetuunen@gmail.com

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Gemeente Texel