De 6 tiny houses voor het Marserf worden ontworpen door Vereniging CPO De kleine Vos. 

Stand van zaken
De toekomstige bewoners hebben een vereniging van eigenaren opgericht: CPO de Kleine Vos. Op deze manier konden zij ook een subsidie bij de provincie aanvragen. En met succes. Met het beschikbaar gestelde bedrag is het projectplan opgesteld. Samen met de Woonpioniers, die het collectief begeleidt, worden de mogelijkheden maar ook beperkingen voor de bouw verkend en uitgewerkt. Totdat alle eigenaren tevreden zijn. En het plan ook past binnen het ontwerp van het landschap én binnen de toegestane 35m² gebruikersoppervlakte blijft.

Over tiny houses
De tiny houses komen op het Marserf. Een tiny house is een kleine woning met een minimale ecologische voetafdruk. De tiny houses in Buurtskap de Tuunen hebben een bruto footprint van maximaal 40 m2 (GBO, 35 m2.).

Interesse in een tiny house? Meld je aan !

Wilt u graag een tiny house bouwen in Buurtskap de Tuunen, én bent u geïnteresseerd in CPO, dan kunt u zich aanmelden via tinyhousesdetuunen@gmail.com

De spelregels zijn:

  • woonachtig op of economisch gebonden aan Texel;
  • Dit project wordt gezamenlijk gerealiseerd: grondwerk, ontwerp en realisatie bouw;
  • De nutsvoorzieningen (water, elektriciteit en riolering) nemen we gezamenlijk af. Er komt geen gasaansluiting in de wijk;
  • De verkaveling van het terrein is reeds bepaald;
  • Doel is om eind 2020 het project afgerond te hebben;
  • Geschatte kosten van dit gehele project zit tussen de 95.000 en 120.000 euro. Eigen vermogen minimaal 10.000 euro. Mocht je de erfpacht in 1x willen afkopen, dan komt daar nog  45.823 euro bij. Houd daar rekening mee!
  • Als VvE zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de kavel.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief